How to: rust in je interieur

Als het over ons interieur gaat, hebben we vaak 1001 ideeën. We kunnen moeilijk kiezen, met als resultaat een ruimte die druk aanvoelt. Hoe breng je rust in huis en zorg je ervoor dat alles één samenhangend geheel vormt? Interieur- en kleurconsulente Kim deelt haar tips.

Tip 1: begin bij de basis

Begin met een aantal basiskleuren en voeg nadien pas de accentkleuren toe. Doe je dat niet, dan kan het al snel ‘too much’ worden en verlies je het overzicht. Een interieur moet groeien en hetzelfde geldt voor je kleurenpalet. Begin bij de basis en voeg vervolgens stap voor stap items en kleuren toe. Een mooi voorbeeld daarvan vind je in het interieur van horecazaak Bistro B.

Tip 2: speel met materialen

Een beperkt kleurenpalet hoeft niet saai te zijn. Door toon op toon te werken met verschillende materialen heb je weinig nodig om een ruimte creatief en speels aan te kleden. Ook door met vergrijsde kleuren te werken, kan je harmonie creëren. Dat deden we bijvoorbeeld in de gezinswoning van Vanessa uit Laarne.

Tip 3: gebruik een moodboard

Zeker zijn dat alle gekozen kleuren bij elkaar passen? Maak een mini moodboard met de kleuren die aanwezig zijn in de ruimte en stop het in je handtas. De volgende keer dat je accessoires of meubels gaat shoppen, hoef je niet meer te twijfelen of een stuk al of niet in het totaalplaatje past.

Vergrijsde kleuren in de gezinswoning van Vanessa

Vergrijsde kleuren in de gezinswoning van Vanessa

Een basic kleurenpalet met een regenboog aan accenten bij Bistro B

Een basic kleurenpalet met een regenboog aan accenten bij Bistro B

KIM VERVAET