Merk in de kijker: Libert Paints

In de Gentse haven, met zicht op het water, ligt de fabriek van verfproducent Libert. Al drie generaties lang werkt Interieur Vervaet met Libert Paints samen en dat zal vermoedelijk ook altijd zo blijven. We gingen in gesprek met Stijn Degraer, sinds zes maanden CEO van Libert Paints. 

LIBERT-08982.jpg

Kan je ons iets meer vertellen over de start van Libert Paints? 

Het was Léon Deny die in 1874 begon met de productie van decoratieve verven in een pand in het centrum van Gent. Iets meer dan een halve eeuw later, in 1925, kopen de broers Joseph en Theo Libert de kleine verffabriek in het centrum van Gent over. In de loop van de jaren ‘50 voegen de vier zonen van Joseph zich bij het bloeiende familiebedrijf en verhuist Libert naar een grotere fabriek aan de rand van de stad om aan de grote vraag te kunnen beantwoorden. 

Na jaren van groei en een extensieve uitbreiding van het productgamma verhuist Libert Paints in 2016 naar een nieuwe fabriek in de Gentse haven. In deze nieuwbouw ligt het accent op efficiëntie en automatisering, waardoor grotere volumes kunnen worden geproduceerd. Flexibel werken op maat van de klant blijft wel topprioriteit. In 2019 wordt het bedrijf dat voorheen in handen was van de familie Libert overgenomen door Philippe Detaellenaere, die ook eigenaar is van DL Chemicals in Waregem. Ikzelf startte in december 2019 als CEO. 

Waaruit bestaat jullie aanbod? 

Ons aanbod bestaat uit heel wat verschillende verfconcepten, zowel voor de decoratieve als voor de industriële markt. Je kan bij ons terecht voor gebouwenverven, industriële verven, vloerverven en cleanroom verfsystemen. Deze laatste productfamilie voldoet aan alle strenge hygiëne- en HACCP-eisen en kan worden toegepast in onder andere ziekenhuizen, woonzorgcentra, voedingsbedrijven en kindercrèches.

waarin onderscheidt Libert Paints zich van andere verfproducenten? 

Het milieu is één van onze belangrijkste aandachtspunten. Enerzijds produceren we lokaal, waardoor onze ecologische voetafdruk beperkt blijft, anderzijds voldoen alle gebruikte grondstoffen aan de Belgische en Europese milieunormen. We blijven streven naar de ontwikkeling van meer milieuverantwoorde verfoplossingen, zonder dat onze verven daardoor aan kwaliteit en functionaliteit moeten inboeten. Voor die inspanningen werden we al verschillende keren bekroond door de Belgische autoriteiten. 

Hoe ziet de toekomst eruit voor Libert Paints? 

Het is geen geheim dat Libert Paints de voorbije jaren een reeks woelige waters heeft doorzwommen. Dankzij de overname zijn de financiële problemen van de baan en is het tijd voor groei. Waar het vroegere management het eerder ver van huis ging zoeken, willen wij graag groeien in onze eigen bakermat: België en de buurlanden. Dat zullen we doen door bestaande partners nog meer nieuwe producten aan te bieden en door nieuwe klanten te werven. Productontwikkeling en luisteren naar de markt vormen dus een belangrijke sleutel om die toekomstdromen te verwezenlijken. 

Meer weten over het aanbod van Libert Paints? Kom langs voor vrijblijvend advies in onze winkel.

LIBERT-09021.jpg
LIBERT-08998.jpg
KIM VERVAET