How to: een open kast stylen

We kunnen er niet omheen, open kasten zijn een must-have in een modern interieur. Alleen ziet zo’n open kast er al snel rommelig en chaotisch uit. Met de juiste styling kan je dat nochtans makkelijk voorkomen. Hoe je thuis een mooi georganiseerde open kast creëert? Wij zetten een aantal tips op een rij. 

1/ Bepaal je stijl

Voor je aan het inrichten begint, is het belangrijk om je stijl te bepalen. Kies je voor een strakke look, dan is een sober kleurenpalet met zachte en neutrale tinten iets voor jou. Hou je van een levendiger interieur, combineer dan verschillende passende kleuren met elkaar.

2/ Vertel je verhaal 

Een open kast is de ideale plek om wat persoonlijkheid in je interieur te brengen. Laat zien wie je bent en wat voor jou belangrijk is. Kader familiefoto’s in en stal leuke postkaarten of inspirerende quotes uit. Geef ook objecten met karakter een ereplaatsje in jouw open kast. Sommige vazen of boeken spreken voor zich en mogen best gezien worden. 

3/ Rust door ruimte en ritme

Breng rust in je kast door voldoende ruimte te laten tussen je spullen. Duw bijvoorbeeld niet alles in één hoek, maar gebruik de ruimte en verspreid de verschillende items over de plank. Combineer items met een verschillende vorm, grootte, textuur en kleur in groepjes van oneven aantallen. Zo hou je het evenwichtig en interessant. 

Interieur Vervaet-06749.jpg
Interieur Vervaet-06609.jpg

4/ Groen en gezellig

Haal groen in huis door een hangplant, cactus of succulent te verwerken in je open kast of zorg voor verse bloemen in een stijlvolle vaas. Voeg ook een kaars of lampje toe voor extra gezelligheid. Zodra de lichten uitgaan, komt je kast tot leven.

5/ Hou het happy

Je humeur bepaalt je interieur en omgekeerd. Pas daarom de indeling van je open kast geregeld aan. Pronk met eyecatchers, herbeleef een vakantie en plaats objecten met een grappig of boeiend verhaal letterlijk én figuurlijk op de bovenste plank. Happy vibes gegarandeerd!

Interieur Vervaet-06653.jpg
Interieur Vervaet-06699.jpg
KIM VERVAET