How to: een gezellige kersttafel

It’s beginning to look a lot like Christmas! Dat we de feestdagen dit jaar in beperkte kring vieren, betekent niet dat de tafelsetting even sober hoeft te zijn. Integendeel! Met een aantal kleine ingrepen, maak je er een feestje van. Zo wordt kerst dit jaar minstens even gezellig als voorheen. 

Tip 1: Begin bij het kleurenpalet

Stel op voorhand je kleurenpalet samen zodat er een rode draad in zit. Dat doe je door bijvoorbeeld kaarsen en servetten op elkaar af te stemmen of door kandelaars en decoratie te laten matchen. 

KERST-02607.jpg
KERST-02486.jpg

Tip 2: Less is more

Zoek het niet te ver. Een paar groene takken volstaan om kleur, vulling en sfeer op tafel te brengen. 

Tip 3: Werk in niveaus

Combineer borden en bestek (laag bij de tafel) met hoge kaarsen of een vaas met bloemen en fijne takken. Zo ziet het geheel er meteen een stuk levendiger uit. 

KERST-02046.jpg
KERST-02279.jpg

 Tip 4: zorg voor knipoogjes

 Laat eens iets terugkomen door bijvoorbeeld het overschot van de takken op tafel te gebruiken in een vaas op de kast of in de hal. Of scheur een klein takje af en decoreer er je bord mee. Ook leuk: gebruik wat kerstversiering van in de boom op tafel. 

Tip 5: oog voor detail

Zorg voor tafellinnen, onderleggers, kleine vaasjes en naamkaartjes (al hebben we die laatste dit jaar waarschijnlijk niet nodig). Ze helpen je meteen om de tafel warm aan te kleden. 

KERST-02196.jpg

Beelden: Isabeau Reynvoet

KIM VERVAET